mshinoda : hi
mshinoda : jó ez az LPU9es chatszoba skin
darknessovrme: Mike szólj ha készen állsz
mshinoda : oké, kezdjük
mshinoda : ne használjatok zöld színt, különben nem fogom tudni megkülönböztetni a kérdéseiteket a válaszaimtól
whythedarkness : Hi Mike. Remélem jól vagy! Nagyon köszönjük hogy időt szakítasz ránk, többet jelent mint azt el tudnám mondani. A kérdésem: hogyan bírkózol meg a nyomással miszerint az árral kell úsznod, mikor te az árral szemben akarsz úszni?
mshinoda : Már fiatalon megtanultam úszni. Meg alámerülni is.
williamlp : Hey mike, kösz hogy ilyen remek zenét és képeket csnálsz. Hallhatunk majd az új albumon bármi olyat amire abszolút nem számítanánk tőletek?
mshinoda : köszi
mshinoda : az új anyag eddig eléggé szokatlan. de hallanotok kéne hogy megértsétek. új hangzások (gitár, dob, basszus, billentyű, stb) és új dalírási módszerek.
walkdifferent : Szép napot Mike, mik voltak életed eddigi legmeghatározóbb pillanatai?
mshinoda : azthiszem mikor elkezdtem egyetemre járni, az első munkám (zöldség-gyümölcs csomagolás egy raktárban), és megírni és felvenni a Hybrid Theoryt és a Minutes To Midnightot.
Xris24 : Hey mike! mi alapján döntitek el melyik országokban játszotok?
mshinoda : Elég sok dolog szerepet játszik benne. Nem is tudom mindet így hirtelen, de nyilvánvalóan fontos hogy mennyi ember jön el a showra, és hogy annak milyen hatása van a helyre magára.
XxbrokenangelxX : Hey Mike! Ha zenei hatásokról van szó, vannak olyan előadók akiket mostanában figyelemmel kísérsz? Ha igen, dolgoznál együtt velük? Sok szeretet Indiából!
mshinoda : zenei hatások: NWA, Public Enemy, Depeche Mode, U2, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Metallica, Aphex Twin, Björk...
mshinoda : és remek dolog hogy még Indiából is látni itt rajongókat!
xCaboose117x : Mike, csak annyit akarok mondani hogy amit a Fear-en és a Little Things demón leénekeltél, az valami elképesztő. A kérdés: úgy néz ki az Across the Line elég népszerű lett a rajongók között, van rá esély hogy egyszer élőben is eljátsszátok?
mshinoda : fogalmam nincs hogy fogjuk-e élőben játszani. az összes videoklippünkkel és az új album dalaival is meg kell majd küzdenie a helyéért a setlistben.
zackj2245 : Mike gondolod hogy az új albumon több vokált hallhatunk majd tőled?
mshinoda : Fogalmam sincs, bocs!
zara19 : Hi Mike, az új albumhoz mostanáig befejezett számokon te rappelsz, vagy Chesteré a főszerep? Kösz hogy itt beszélsz velünk, Zara a Mike Shinoda Klánból.
mshinoda : Konkrétan 5 számon dolgozunk most. Az egyikben rengeteg rap van. A másikon felváltva énekelünk Chesterrel. A harmadikon együtt énekelünk, a maradék kettő meg csak az övé.
mshinoda : Ja nem is, kettőt éneklünk együtt, és egyen van csak ő.
mshinoda : De ez még csak az első 5 szám.
zuf : Hi mike, végül is miért nem került fel az across the line az mtm-re? szerintem nagyon jó szám
mshinoda : Nagyon kicsin múlt hogy nem került föl. 12 szám került rá, ez volt nagyjából a 13.
mshinoda : Akartok tudni pár titkot?
mshinoda : LOL
linkinjess : persze
pegasusrocks : Titkokat? IGEN
mshinoda : hallottatok már erről az új iPhone játékról amit készítünk, ugye?
pegasusrocks : Igen.....
mshinoda : A játék iPhonera és iPod touchra készül. A sztori pedig:
mshinoda : Egy olyan világban játszódik, ahol minden "alacsony felbontású" volt. 8-bit és hasonlók...
mshinoda : Aztán jött egy gonosz vállalat, és mindenkinek átmosták az agyát hogy nagyobb felbontást vegyenek. A cég neve PixxelKorp. Létrejött egy kis ellenállás, hogy szembeszálljon a PixxelKorppal. És te (a játékos) vagy az egyetlen reményünk hogy leküzdjük a gonoszt!
mshinoda : Ahogy haladsz végig a játékon
mshinoda : Az egész olyan mint egy RPG játék, de erős közösségi jellege van. Játék közben beszélhetsz az összes barátoddal, együtt is játszhattok. Különféle küldetéseket kell végrehajtani a PixxelKorp ellen.
mshinoda : És ha elvégzitek az egész első küldetést, kaptok valami NAGYON KIRÁLYSÁGOT. (hu de utálom ezt az awesome szót
mshinoda : (És most jöhetnek az újabb kérdések)
1rolphb : Mike, megvan már az új album címe vagy megjelenési dátuma?
mshinoda : Megjelenés: amilyen gyorsan csak lehet!
mshinoda : 2010, amint elkészülünk vele.
Aditya_the_warrior_within : hey Mike ! Aditya vagyok Indiából. tudnál mesélni valamit az across the line eredetéről? és ugye az új albumnak is lesz making of dvdje? nagyon köszi hogy chatelsz velünk!!
mshinoda : Az Across The Line nagyjából ugyanakkor íródott mint a legtöbb MTM szám. No More Sorrow, LOATR, LTGYA, stb..
br0wnst3r : Hey Mike, mit gondolsz, lesz valaha folytatása a Fort Minor albumnak?
mshinoda : Inkább az új LP albumba próbálom beépíteni a Fort Minor féle dolgokat is.
BlackChester : Hey Mike, először is, marha jó a Joeval közös új DC cipőd. Láthatóak lesztek valamelyik európai fesztiválokon jövőre? az MLK.com azt írta hogy nem lesztek a Rock Am Ringen. Üdvözöl a bc.de, j-k.de és LPR.net
mshinoda : európai fesztiválok - még semmi sincs leszervezve. Ha valaki azt mondja hogy ott leszünk valahol... ne vegyétek készpénznek. Mindig is a linkinpark.com lesz az ilyen infók legmegbízhatóbb forrása.
colinlpu : Hi Mike. Volt valaha olyan demód, vagy bármelyik bandatagnak, amiről úgy érezted hogy még dolgozni kellett volna rajta mielőtt kiszavaztátok, vagy volt olyan amiről úgy érezted akkoriban hogy ez nem a ti hangzásotok?
mshinoda : OK...
mshinoda : Úgy érted, voltak-e olyan demok amik végül albumra kerültek de nem szerettem őket? Nem igazán. Ez pont attól függ hogy éppen akkor mennyire szerettem őket. Vannak olyan számok amik jobban tetszettek amikor megírtuk mint most, de mindig próbálom a lehető legjobbat kihozni magamból.
cavpollo : Ha egy kicsit 'felturbózhatnád' valamelyik LP számot (amolyan Reanimation módra), melyik lenne az? és mit változtattál rajta? remélem egyszer eljöttök Guatemalába.
mshinoda : Remixek: Szerintem jó volt mikor a Points of Authorityt és a Lying From Yout "remixeltük" kicsit a koncertekre. Csinálunk ilyet időnként, fogjuk valamelyik régebbi számot és kicsit felfrissítjük.
Chemist999 : Hello Mike. Dolgoztok már az album borítóin a felvételek közben is, vagy későbbre marad, amikor már kész az album?
mshinoda : Már dolgozunk rajta. Ez lesz az eddigi legjobb artworkünk.
Dirudown : Hey Mike, mire számíthatunk az új mikeshinoda.com és linkinpark.com külsőkkel? üdv svájcból (lplive.net)
mshinoda : A linkinpark.comot a Ning rendszerre költöztetjük, a mikeshinoda.com-ot pedig wordpressre. A kinézetükre ez nem lesz nagy hatással, csak azért van hogy könnyebblegyen őket összekapcsolni egyéb webhelyekkel.
DrBiggy : Gondoltatok már arra hogy újra eljátsszatok valami HTEP-s számot élőben?
mshinoda : HTEP - páran a bandából nincsenek igazán oda az ilyen ősrégi cuccokért. Sajnos, az LPU imádja ezeket a számokat, de az átlagos koncertlátogató az ismertebb dalok miatt jön.
Dasha : Hi Mike. Dolgoztál már együtt többek között Jay-Z-vel, Busta Rhymes-szal, John Legenddel, számíthatunk még ilyesmi közös munkákra a közeljövőben, és ha igen ki lenne az? Üdv Ukrajnából
mshinoda : Nemrég csináltunk egy számot a Cypress Hillel ami lehet hogy felkerül a közelgő új albumukra. Én csináltam rajta a beatet, meg énekeltem is (nincs rap!)
EvoOba : Hey Mike mizu? Tervezel 2010re újabb kiállítást? Valami olyasmit említettél hogy LA-n kívülre is el akarod vinni a munkáid. Alig várom hogy valami újat láthassak tőled. És mit akarsz karácsonyra? Üdv Görögországból, Eva
mshinoda : Nagyon szeretnék egy kiállítást LA-n kívül. Meg is fogom próbálni, de most az album a legfontosabb.
mshinoda : Karácsonyra meg egy új blog dizájnt akarok.
mshinoda : MEGJEGYZÉS: akit érdekelnek a képeim..."félig titokban" nemrég kiraktunk egy adaggal a SURU-ban, terjesszétek a hírt.
Erock : Próbáltátok már valamelyik régebbi számotok hangulatát vagy érzésvilágát újra elkapni valamelyik újabb számban? Például a LFY vagy a F.09 intenzitását, vagy a LTGYA mögötti érzelmeket.
mshinoda : Igazából mindig ilyen érzelmeket próbálunk elkapni. Ha ezt nem hallani, akkor azthiszem nem végezzük jól a munkánkat
mshinoda : LOL
frgt10_lp : Hi Mike! Megint 12 szám lesz az új LP albumon, vagy még több?
mshinoda : Szerintem lehet hogy kevesebb szám lesz, de azok hosszabbak lesznek. De még semmi sem biztos
Filofax : Yo Mike remélem jól vagy. Lesz még a Reanimationhöz hasonló remix albumotok? Csak mert én nagyon szeretem azt az albumot!
mshinoda : Remixek: egyelőre nem tervezzük. De mint korábban mondtam, valószínűleg átírunk ezt-azt a régebbi számokon ha turnézni kezdünk.
GraDoN : Hi Mike üdvözlet Dél-Afrikából. A Minutes To Midnight volt az első LP album amin "szókimondó" szövegek szerepeltek, az új is ilyen lesz? És milyen témákról szólnak a szövegek?
mshinoda : Szókimondó - lehet hogy lesz némi káromkodás. Témák: bármi ami eszünkbe jut!
Gabo : hey Mike! lesznek még olyasmi letölthető számok mint a Lockjaw, vagy valami különleges az LPU-nak?
mshinoda : letöltések / új zene: Lehet hogy lesz valami abban az iPhone játékban ami érdekelni fog...
Greg_B : Hi mike, kösz hogy időt szakítasz ránk LPUsokra. Arra lennék kíváncsi, megint Rick Rubinnal dolgoztok vagy az új albumnak új producere lesz?
mshinoda : Még nem erősítettük meg hogy Rick Rubin lesz a következő album produere.
Hahninator : Hey Mike! Rob azt mondta a legutóbbi chaten hogy régibbi élő felvételeket is ki terveztek adni. Tudnál erről részleteket elárulni, például hogy mennyire régiek? Kösz! -LPLive.net
mshinoda : Azt hiszem a legutóbbi turné ÖSSZES állomását ki fogjuk adni. Ez több mint 100 koncert.
mshinoda : = több mint 100 album
mshinoda : az is lehet hogy valami csomagot is csinálunk a superfanoknak.
hybrid_lp : Hello Mike, az Across The Lineról lenne egy kérdésem (ami amúgy hatalmas szám.) Chesteren kívül valaki másnak is halljuk benne a hangját, jól mondom? Ki az? Nem hangzik úgy mintha te lennél. Monica Lengyelországból.
mshinoda : Szerintem az Across The Line végig Chester, bár sokszor én is énekelek a demókra amíg írjuk őket, és néha benne is hagyjuk a vokáljaimat a véglegesben. De nem tudom hogy itt mi a helyzet.
mshinoda : Annyi biztos hogy vagy engem vagy Chestert halljátok, senki mást.
Holden : Hey Mike! Fogtok még valaha csinálni egy újabb LPUnderground turnét? Kösz hogy chatelsz velünk.
mshinoda : LPU turné: még nem beszéltük meg, de a következő turné előtt mindenképpen szót ejtünk róla.
mshinoda : Próbálunk olyan dolgokat összehozni az LPU-nak amik nagyon messze elérnek, lévén ez egy egész világ körüli közösség. Egy 150 fős show rohadt jó dolog, de rengeteg ember van akik soha nem tudnának eljönni egy ilyenre, nekik már nem lenne annyira jó.
mshinoda : Viszont annak a 150-nek biztosan!
jopeace : Hey Mike! A nagymennyiségű lufikon kívül, mi mindent csináltok még a stúdióban hogy beinduljon a kreativitásotok?
mshinoda : Mostanában sokkal többet vagyunk a stúdióban, és időnként eléggé elszabadulnak a dolgok: egymás hangszerein jammelünk, improvizálunk, freestyleozunk, és rögzítünk mindent.
mshinoda : Persze elég sok a hallgathatatlan hulladék, de néha igazi gyöngyszemeket is találunk amiket aztán beépítünk a dalokba. Emellett gyakorlásnak sem utolsó.
JanekZech : Hey Mike, mi a helyzet azzal hogy jövőre eljátsszátok az egész Hybrid Theory albumot a 10. évfordulót?
mshinoda : Én megvárnám a 25. évfordulóját LOL
pegasusrocks : LOL
ISA : Hey Mike! Van olyan téma amiről soha nem írnál dalt? És még mindig a da-na-na módszert használjátok amikor Chesterrel szöveget írtok? Üdv Barcelonából
mshinoda : A da-na-na énekelgetés helyett új módszerünk van: kamu szavakat énekelünk. Csak kinyitjuk a szánk és meglátjuk milyen zagyvaság jön ki rajta. Néha elég meglepő tud lenni.
KATHYxx : Hey Mike, mikor a Soundscan bejelentette hogy a Hybrid Theory az évtized 7. legjobban fogyó albuma, ez még mindig levesz a lábadról, vagy már megtanultad hogy kell kezelni az ilyen híreket?
mshinoda : hetedik? mi az első hat? ha!
mshinoda : nem akarok seggfej lenni, csak eddig nem tudtam (pont ahogy mondtad).
mshinoda : vagy inkább nem akarok arrogáns lenni
kay86 : Hey Mike! Kay vagyok a Linkin Park Spain-től. Mikor azt mondtad hogy az utolsó turné ÖSSZES állomását kiadjátok, abba azokat a fesztiválokat is beleértetted amik nem lettek kiadva DSP-ben? Köszi!
mshinoda : Élő felvételek / fesztiválok - Ha valamelyik show hanganyagát nem adtuk ki, az általában azért volt mert a helyszín vagy a szervező lehetetlenné tette.
mshinoda : Vagy megtiltották, vagy annyi pénzt kértek a felvételek jogaiért hogy nem volt más választásunk (azt az eshetőséget leszámítva hogy 100 vagy 1000 dollárt kérjünk a CD-kért, ha)
linkinparc : Hola mike! Azt akartam kérdezni, nem tervezed-e magad dizájnolni az LPU10et, mert mi, a rajongók a saját művészi ötleteidet szeretnénk látni rajta! Ana a Phoenix Farrell Fansiteról, az I heart PHX pólóval.
mshinoda : LPU10design? Azt hiszem inkább maradok a mikeshinoda.com dizájnolásánál. Viszont nemsokára jön egy pár iGoogle fejléc amiket én terveztem. Már ha használtok iGoogle-t.
lilyjulia : hey mike, nagyon szeretnénk újabb lptv epizódokat látni, főleg a '09es nyári turnéról, várható hogy jönnek még ilyenek?
mshinoda : az LPTV 2010 elején fog újra felpörögni.
LmariaP : Hello Mike! Milyen érzés amikor a kritikusok lepontozzák a munkádat amibe rengeteg időt és energiát fektettél? Erősebbé tesz, vagy pont az ellenkezője? üdv Görögországból
mshinoda : A kritikusok mindig is kritizálni fognak. Ez a dolguk, fölösleges azon erőlködni hogy ezt megváltoztassuk.
mshinoda : A Rolling Stone annak idéjén 5 csillagból talán 2 és felet adott a HT-re. Aztán évekkel később gyakorlatilag elnézést kértek a kritikáért, ami szerintem nagyon kedves volt tőlük. A legtöbb magazin nem ilyen.
mattchandrews : Hey Mike! Mit gondolsz, tudnátok még olyan Xero demókat kiadni amiket eddig soha senki nem hallott, vagy valami infót róluk? És mit gondolsz azokról akik letöltik az albumaidat? - Matt Andrews Torontoból
mshinoda : Xero számok - nincs olyanom amit ne hallottatok volna. Viszont van még egy pár régi demóm...talán egyszer
mshinoda : A letöltésről szóló véleményem pedig túl hosszú hogy itt leírjam, viszont a mikeshinoda.com-on kint van.
MikeSnatkin : Hey Mike, el tudnál árulni valamit azokról a specialokról amik az összes bandatagtól jönnek majd az LPU-n? köszi - LPLive.net
mshinoda : MikeSnatkin: Nincs rálátásom a közelgő "LPU specialokra" (amugy nekem se, valaki felvilágosítana? : D - yipp.)
Margherita : Hi Margerita vagyok Olaszországból... Mit szólsz a GRAMMY jelölésetekhez? Isten áldjon
mshinoda : A GRAMMY jelölés a What Ive Done élő verziójáért remek dolog volt. A kategória összes többi előadójától stúdióalbumos számot jelöltek. Azt hiszem ez valami jót mondhat az élő show-nkról!
MalFUNct10N : Hello Mike, remek munka az LPU9-el, imádom! Nemrég olvastam a blogodon hogy hibák voltak a ProTools 8-cal, csak azt akartam kérdezni ez lassítja-e az album folyamatot? Nagyon köszi
mshinoda : A Digidesign nemrég hívta vissza a mérnökünket. Nem tudták megoldani a problémát, lehet hogy külső pluginek okozzák. Még dolgozunk rajta.
Nameless : Hey Mike! Mark Fiore többször is kiadatlan VMA2005 számrészleteket használt a legutóbbi LPTV részekben - mit gondolsz, van rá esély hogy egyszer teljes egészében kiadjátok azokat?
mshinoda : Szerintem a VMA-s számok már kinn vannak a neten, nem? Felrakhatom őket a ms.com-ra.
NoFace : Mike, te mint rengeteg fiatal művész inspirációja, mit javasolnál azoknak akiknek problémáik vannak a kreativitásukkal és hogy őszinték maradjanak a munkáik? Mit mondanál ha azt mondanám, "Egy jelre van szükségem"?
mshinoda : NoFace: pár jótanács: tanuld meg alaposan a mesterséged, tanulj a kedvenceidtől = ne találd fel újra a kereket. Csak találd meg a saját stílusod, és maradj annál.
OddTree : Hi Mike. Honnan jöttek a Linkin Park ... zagyvább számcímei? (Figure.09, Sold My Soul To Yo Mama, Papercut, stb.) Munkacímek voltak amiket aztán úgy döntöttetek hogy megtartotok?
mshinoda : Bizony, munkacímek voltak.
mshinoda : Mint ahogy a Faint is.
(csávókám meg minek kérdez olyat amiben benne van a válasz?... -yipp.)
Orangefish : Hey Mike! Terveztek valami újat az élő fellépésekre? Úgy mint pirotechnika vagy fényshow? Esetleg crowdsurf vagy valami hasonló? Kösz hogy itt vagy ma, Németország imád téged, Denise
mshinoda : Kicsit még korai megmondani milyenek lesznek az élő fellépések, de gyanítom dalokat fogunk játszani.
PinkWater3 : Hi Mike. Az összes eddigi instrumental számotok fantasztikus, és nagyszerű kritikákat kaptak. Nem gondoltatok még arra hogy csináljatok egy teljesen instrumentális albumot?
mshinoda : Néha nagyon szeretem az instrumentalokat. Majd meglátjuk. Az is lehet, hogy az új számokon belül lesznek instrumentális részek...még nem tudom.
PinkSoldier9 : Hey Mike, teljesen le voltam nyűgözve amikor meghallottam az LPU9 cd-n a Fear-t, és arra lennék kíváncsi, nehéz volt-e teljesen megváltoztatni annak a számnak a stílusát? Van rá esély hogy felvegyétek ezt a verziót a következő albumhoz B-sideként? Üdvözlet Peruból!
mshinoda : A 'Fear' LOATR-é válása nálunk egy teljesen hagyományos evolúciós folyamat volt. A legtöbb számunk elkezdődik valamilyen formában, amin aztán folyamatosan változtatunk mígnem elnyeri a megfelelő hangzást. Nem mintha a Fear rossz lenne; csak egy kicsit "alulfőtt" (nekem legalábbis).
mshinoda : De van ebben az alulfőttségben valami szépség amit veletek is meg akartunk osztani. Általában az ilyeneket senki nem hallja, csak mi magunk.
red_soldier : Hi Mike! Először is meg szeretném köszönni hogy eljöttetek idén Törökországba(: a kérdésem: hogy hangzanak az új dalszövegek? előre eldöntitek a számok koncepcióját, vagy csak leírjátok amik éppen a fejedben vannak?
mshinoda : az új dalszövegek arról szólnak hogy Phoenix golfozik.
pegasusrocks : LOL
mshinoda : nemsokára mennem kell, még pár kérdés jöhet.
sckofelng : Hey Mike! Teljesen odavagyok az Across The Line-ért, nagy kár hogy nem fért föl az albumra. Elmondanád ki írta a zenéjét és a szövegét? Üdv az LPLive.netről
mshinoda : Mindannyian közösen írtuk az Across The Line-t. A zene nagy része két különálló demoból jött össze amiket otthon csináltam. Az éneket és a dalszöveget Chester és én írtuk.
snoopy23 : Hi Mike, vannak olyan számok amiket régebben írtatok de nem használtatok föl, és újra és újra nekiálltok dolgozni rajta? Kösz hogy chatelsz velünk! Lauren aka. Cherry red
mshinoda : Van egy szám amit nemrég "újraélesztettünk", most újra dolgozunk rajta, én énekelem. Még nem hallottátok. Nem tudom végül jól fog-e elsülni a dolog vagy sem, majd meglátjuk.
SergSlim : Hey Mike, van 5 számunk a 2005-ös VMA-ról amiket az MTV.com adott ki, de azt hiszem van még egy pár kiadatlan darab is. Mi lenne ha felraknád ezeket a ms.com-ra? -LPLive.net
mshinoda : MTV számok - még meglátjuk.
mshinoda : Mennem kell. De van még nektek pár finom csemegém.
mshinoda : Újra kell majd regisztrálnotok a linkinpark.com-on mert új rendszerre váltunk, de megtarthatjátok a nevetek és jelszavatok.
mshinoda : Az új linkinpark.com (amint lehet, frissítjük) az új Linkin Park játék után lesz mintázva. Az LPU lesz az első akik láthatják és tesztelhezik!
mshinoda : Az iPhone játék januárban jön ki, ha minden jól megy
mshinoda : és
mshinoda : a játék végi nagy titok...
mshinoda : ...
mshinoda : . . . . . .
mshinoda : egy másik új szám
darknessovrme : /meghaltam
mshinoda : BYE
*** mshinoda kilépett
Szerkesztve Yippi Cola által: 2009 december 24 - 18:17
Bejelentkezés
Regisztráció